Yazıcı; “Çanakkale Ruhunu Yaşatacağız”

Yazıcı; “Çanakkale Ruhunu Yaşatacağız”

Türk Eğitim-Sen Kozan Temsilcisi Mürsel Yazıcı, Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü ve Şehitler Haftası nedeniyle yaptığı basın açıklamasında:

“Çanakkale’de yeşeren ruh, İstiklal mücadelesini harekete geçiren güce dönüşerek, bizlere bugünkü devletimizi ve cennet vatanımızı hediye etmiştir. Bu bakımdan tarif edilemez acılar ve katlanılamaz bedeller ödeyerek ulaştığımız demokratik devlet yapımız, dönemsel politikalara feda edilemeyecek kadar değerli ve anlamlıdır.  Bu vatan ve bu devlet, bir süreliğine iktidara sahip olanların saltanat süreceği yer değil; bir mezar taşı dahi olmayan, toprakla haşrolmuş şehitlerin son sözü, gazilerin gelecek nesillere bıraktığı emanetidir.

Hiç kuşkusuz ki Çanakkale şehitleri, Kurtuluş Savaşı şehitleri, terör şehitleri canları pahasına korudukları vatanın, kanları bedeliyle kurdukları devletin bir gün teröristlerle pazarlık konusu yapılmasını hazmedemezlerdi.

Sedyeyle taşınmadan, teneşire konmadan, tabutlara girmeden, ölmeden mezara konan yiğitler, katillerinin baş tacı yapılmasını, siyasetçilerin yolsuzluğa bulaştığı iddia edilen çocuklarının rahatı uğruna on binlerce kamu görevlisine zulmedilmesini kabullenemezlerdi.

Gözlerini kırpmadan yardan, anadan, serden geçen şehitler, devletlerinden ve milli kimliklerinden asla vazgeçmez, değerlerinin yağmalanmasına müsaade etmezlerdi.

Bilinmelidir ki, bağrına taş basan analar, acısını yüreğine gömen babaların, kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda Türk Bayrağı dalgalansın diye canlarını veren yiğitlerin, cebindeki son kuruşunu askere gitmek için yol parası yapan kahramanların hakkını ayakkabı kutularına dolduranların; ülkemizi bölmek, milletimizi birbirine düşürmek için çırpınanların hevesleri kursaklarında kalacaktır.

İçinde bulunduğumuz zaman bizleri ülkemizin her karış toprağında, değerlerimizi yeniden Çanakkale ruhu içinde müdafaa etmeyi zorunlu kılmaktadır.  

Bu vesile ile Türk milletinin Çanakkale Zaferi’ni ve Şehitler Haftası’nı bir kez daha kutluyor, vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimize; emanetlerine sahip çıkacağımıza ve “ÇANAKKALE RUHUNU” yaşatacağımıza Türk Eğitim-Sen olarak söz veriyoruz.”dedi.